FLAMESCOBAU - A szigetelés és a gipszkarton otthona

A szigetelés és a gipszkarton otthona

Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető:
Flamesco-Bau Kft. .

Iroda: 
3527. Miskolc, Fonoda út 2.

Székhely: 
3527. Miskolc, Fonoda út 2.

Telefon (pl:07-tól 16-ig):
+36/20-999-86-69

E-mail:
rendelesflamescobau@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 
7.00 - 16.00

Ebédidő hétköznapokon 12.30-12.50ig

Szombat: 
8.00 - 12.00

Gipszkartonok

 

Tekintse meg gipszkarton kínálatunkat.

A gipszkarton alapanyaga a gipsz és kartonpapír. Gyártása során elvileg mindenféle káros anyagot (nehézfémeket, oldható sókat) eltávolítanak belőle, ezért sem károsanyag kibocsájtása, sem radioaktív sugárzása nincs, teljesen környezetbarát, egészségre ártalmatlan építőanyag.

Nálunk megtalál minden szükséges eszközt, terméket a gipszkartonozáshoz. 

Szakértő kollégáink pedig segítségül szolgálnak minden felmerülő kérdésben.

Rövid leírás a nálunk megtalálható profil elemekről:

UD profil:

Az UD profilt álmennyezetek szereléséhez használják. Rezgés gátló szivacs (PAE szalag) használatával dübelezik a falra és ez által tartás biztosít a fő, illetve kereszttartóknak (CD profilnak). Előtétfalak illetve dobozolások készítésénél is használják. Anyaga horganyzott acéllemez, 3 ill. 4m-es szálakban forgalmazzuk.

CD profil:

A CD profil gipszkarton mennyezet készitésénél használatos. Ebből a profilból készitik a fő illetve kereszttartókat majd ehhez rögzítik a gipszkarton lapokat. A már falra szerelt UD profil biztosít lehetőséget a falnál történő rögzítésre. A profilok függesztésére több féle megoldás létezik. A rögzítés módja függ a függesztés mértékétől és a terhelés nagyságától. 

CD60 illeteve CD50-es profil. Különbség csak a profil gerincének a méretében van: a CD60-as az 60mm széles, a CD50-es csak 50mm. Mind a két tipus 3 és 4m hosszú szálakban forgalmazzuk. A profilok toldására “toldó” létezik. A profilok anyaga horganyzott acéllemez.

CW profil:

Ezt a profilt a gipszkarton válaszfalak építésénél használják. A profil szélessége megegyezik az UW profiléval, annyi különbséggel, míg a CW profil függőlegesen állítják a fal elkészítéséhez addig az UW profil vízszintesen, kerül rögzítésre, a padlóra illetve a mennyezetre. Ezt követően állítják bele a CW profilokat.

Helytakarékosság szempontjából legjobb az 50mm-es profil (CW50) mivel ebből tudja a legvéknyabb falat felépíteni, viszont ezt tudja a legkevésbé leszigetelni. A 75 illetve 100mm szélességű profil (CW75 és CW100) szigetelés szempontjából kiváló viszont ezekből szélesebb fal épül. A CW profil hosszát a belmagasság határozza meg. A profilok anyaga horganyzott acéllemez.

UW profil:

Gipszkarton válaszfalak készítésénél használják az UW profilt. Ez a profil a CW profilnak a fogadó profilja. Dübelezéssel és rezgés gátló szivacs csík használatával fogatják a padlóhoz, illetve a mennyezethez. A profilok anyaga horganyzott acéllemez.

UA profil:

Az UA profilok 2,0mm-es vastag horganyzott acéllemezből készült profilok. Válaszfal építése során használatos ott, ahol nagyobb tartásra van szükség, mint például falvégződések és ajtótok szerelésénél. A profilok anyaga horganyzott acéllemez.



vissza