FLAMESCOBAU - A szigetelés és a gipszkarton otthona

A szigetelés és a gipszkarton otthona

Kapcsolat

Üzemeltető:
Flamesco-Bau Kft. .

Iroda: 
3527. Miskolc, Fonoda út 2.

Székhely: 
3527. Miskolc, Fonoda út 2.

Telefon (pl:07-tól 16-ig):
+36/20-999-86-69

E-mail:
rendelesflamescobau@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 
7.00 - 16.00

Ebédidő hétköznapokon 12.30-12.50ig

Szombat: 
8.00 - 12.00

Nézzük meg a házat kívülről! Milyen vakolatot érdemes választani?

 

A kültéri vakolat tervezésekor és kiválasztásakor számos fontos szempontot figyelembe kell venni, hogy a végeredmény esztétikus és tartós legyen.

A kültéri színes vakolat alá helyes előkészítésre és alapozásra van szükség annak érdekében, hogy a vakolat megfelelően tapadjon és hosszú élettartammal rendelkezzen.

 Nagyon fontos, hogy a homlokzat színe vagy passzoljon a cseréphez, az ereszhez és a nyílászárókhoz,), vagy üssön el tőlük teljesen. Ez az első, amit el kell döntenünk. Erre szabály, tanács sajnos nincs, ez az egyedi ízlésünkre van bízva.

Jó, ha tudjuk, hogyha a homlokzat színe sötétebb, mint a lábazaté, akkor a homlokzat lesz hangsúlyos, ha a lábazat színe a sötétebb, akkor a lábazat lesz a hangsúlyos. Itt talán érdemes a lábazat színére sötétebb vakolatot választani. Egyrészt, ha lentről felfelé világosodik a szín, kecsesebb hatása lesz a homlokzatnak, másrészt a lábazati térben lévő igénybevételek sem látszódnak meg annyira.

A struktúránál különböző szemcsenagyságokból választhatunk. Minél nagyobb a szemcse, annál karakteresebb a homlokzat. Itt szintén nincs ökölszabály, itt is az egyéni ízlésünk a fő szempont. Nagyon minimális különbségek ezek, a lényeg a hatás. Egy 0,7 mm-es vakolat körülbelül egy méterről nézve látszik vakoltnak, távolabbról inkább festett homlokzatnak tűnik. Az 1,2 mm-es szemcseméret esetén két méter már ez a távolság, az 1,5 mm-esnél már négy, míg a 2 mm-es hat méterről is látszik egyértelműen vakoltnak/strukturáltnak.  A döntés az Ön kezében van, hogy mennyire szeretné hangsúlyossá tenni a homlokzatát.

A munka folyamatában pedig a következő lépéseket kell betartani:

1. Először is alaposan tisztítsa meg a felületet a por, szennyeződések és más szennyeződések eltávolítása érdekében. Használjon megfelelő tisztítószereket, és szükség esetén alkalmazzon magasnyomású mosást. 

2. Amennyiben az előző vakolat vagy festék rossz állapotban van, vagy nem alkalmas az új vakolathoz, azt el kell távolítani. Használjon megfelelő eszközöket és technikákat az alapfelület megtisztítására. Ha bizonytalan, konzultáljon egy szakemberrel.

3. Javítsa ki az esetleges repedéseket és lyukakat. Használjon vakolatjavító anyagokat vagy cementhabarcsot a felület simítására.

4. Az alapozás fontos lépés a megfelelő tapadás érdekében. Válasszon megfelelő kültéri alapozót a felhasznált vakolat típusától függően. Az alapozó réteg növeli az anyag tapadást és segít a végeredmény tartósságában.

5. (opcionális):  Egyes esetekben javasolt hálóbeágyazást használni, különösen, ha a felület repedezett vagy instabil. A hálószövet megerősíti a vakolatot és segít megelőzni a repedések kialakulását.

6. Miután az alapozó réteg megszáradt, fel lehet hordani a kívánt kültéri színes vakolatot. Használjon megfelelő eszközöket a vakolat egyenletes eloszlásához.

7. A vakolatot szakszerűen kell felhordani az előírásoknak megfelelően. Kövesse a gyártó utasításait és gondoskodjon arról, hogy az alkalmazás a megfelelő hőmérsékleti és időjárási körülmények között történjen.

8. Miután a vakolat megszáradt, érdemes ellenőrizni a felületet esetleges hibák vagy hiányosságok szempontjából. Ha szükséges, kijavíthatja a problémákat.

Amennyiben segítségre van szüksége az anyagok és színek kiválasztásában, keressen minket bizalommal. 

Szakértő kollégáink minden kérdésre megadják a választ. 

Üzletünkben pedig színválasztásra is van lehetőség! 

Legyen az lábazati vagy homlokzati vakolat, itt megtalálja!

rendelesflamescobau@gmail.com

+36/20-999-86-69

3527. Miskolc, Fonoda út 2.

vissza