FLAMESCOBAU - A szigetelés és a gipszkarton otthona

A szigetelés és a gipszkarton otthona

Kapcsolat

Üzemeltető:
Flamesco-Bau Kft. .

Iroda: 
3527. Miskolc, Fonoda út 2.

Székhely: 
3527. Miskolc, Fonoda út 2.

Telefon (pl:07-tól 16-ig):
+36/20-999-86-69

E-mail:
rendelesflamescobau@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 
7.00 - 16.00

Ebédidő hétköznapokon 12.30-12.50ig

Szombat: 
8.00 - 12.00

Nézzük meg a házat kívülről 2.rész.

 

Ez lett az egyik legolvasottabb blogunk, és érkezett is kérdés egyéb opciókról is, amit köszönünk és most meg is válaszolunk.

Magyarországon a családi házak külső borításának kiválasztása során számos tényezőt kell figyelembe venni, beleértve az időjárási viszonyokat, az esztétikai preferenciákat és az anyagi lehetőségeket. A megfelelő külső borítás kiválasztása nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem a ház hőszigetelésében és tartósságában is kulcsfontosságú szerepet játszik. Lássuk, milyen lehetőségek állnak még rendelkezésre a hagyományos hőszigetelt majd vakolt felületeken kívül.

Fa burkolatok:

A fa burkolatok természetes és meleg külsőt kölcsönöznek a háznak. Az egyes fafajtáknak eltérő tulajdonságaik vannak, például a cédrussal rendelkező házak ellenállnak a rovaroknak és a nedvességnek. A fa azonban rendszeres karbantartást igényel, hogy megőrizze eredeti állapotát.

Előnyei:

-Természetes és esztétikus megjelenés: A fa burkolatoknak meleg és természetes kinézetük van, amely sokak számára vonzó. A fa sokféle színben és mintázatban elérhető, így lehetőség van az egyedi külső kialakítására.

-Páraáteresztő képesség: A fa jól szellőzik, és páraáteresztő képessége révén hozzájárul a ház belső környezetének kiegyensúlyozásához. Ez segíthet elkerülni a nedvesség és penészproblémákat.

Hőszigetelési tulajdonságok: A fa természetes hőszigetelő anyag, ami segít csökkenteni a fűtési és hűtési költségeket, ha megfelelően van telepítve.

Környezetbarát: A fa egy megújuló erőforrás, és a fafelhasználás segíthet csökkenteni a környezeti lábnyomot.

Hátrányai:

-Karban tartás: A fa rendszeres karbantartást igényel. Idővel a fa kiszáradhat, megduzzadhat vagy elszíneződhet. A rendszeres festés, lakkozás vagy felületi kezelés szükséges lehet az állapotának megőrzéséhez.

Rovarok és penész: A fa hajlamos lehet rovarok és penész megtelepedésére, különösen nedves környezetben. A megfelelő kezelés és karbantartás segíthet ezen problémák elkerülésében.

Költségek: Az erős, időjárásálló fafajták drágák lehetnek. Az anyag ára mellett hozzá kell számolni a telepítés és a karbantartás költségeit is.

Tűzveszély: Bár vannak olyan fafajták, amelyek ellenállnak a tűznek, általában a fa tűzveszélyes anyagnak számít. A megfelelő tűzvédelmi intézkedések szükségesek.

Összességében a fa burkolatok kiválasztásakor fontos figyelembe venni az előnyöket és hátrányokat, és gondoskodni kell a megfelelő karbantartásról ahhoz, hogy hosszú távon megőrizzék esztétikájukat és funkcionális tulajdonságaikat.

Műkő és téglaburkolatok:

Műkő és téglaburkolatokkal is találkozhatunk sok magyar házon. Ezek erős és időjárásálló anyagok, amelyek hozzájárulnak a ház tartósságához és esztétikájához egyaránt. A különböző mintázatok és színek lehetővé teszik a személyre szabást.

Előnyei: 

-Tartósság: A téglaburkolatok hosszú élettartamúak és ellenállóak lehetnek az időjárási viszonyokkal, valamint a különböző környezeti hatásokkal szemben.

-Alacsony karbantartási igény: A téglaburkolatok általában könnyen tisztíthatók és karbantarthatók. A festésre vagy további kezelésekre kevésbé lehet szükség, mint például a fa burkolatok esetében.

-Tűzállóság: A téglaburkolatok tűzálló anyagok lehetnek, ami hozzájárulhat a ház tűzbiztonságához.

-Hangszigetelés: A téglaburkolatok segíthetnek csökkenteni a külső zajokat, hozzájárulva a lakók kényelméhez.

-Esztétikai sokféleség: A téglaburkolatok számos színben, mintában és méretben elérhetők, lehetővé téve a ház egyedi és esztétikus megjelenését.

Hátrányai:

-Súly: A téglaburkolatok súlyosak lehetnek, és speciális tervezést igényelnek annak érdekében, hogy a ház szerkezetileg megfelelően támogassa a terhelést.

-Költségek: A téglaburkolatok költségesek lehetnek az anyag magas minősége és a telepítési költségek miatt.

-Hőszigetelés: Bár a téglaburkolatok biztosítanak bizonyos szintű hőszigetelést, nem feltétlenül olyan hatékonyak ebben a tekintetben, mint például a hőszigetelt homlokzatok.

Színvesztés: Idővel a téglaburkolatok színe enyhén változhat az időjárási hatások miatt.

-Nehezen változtatható kialakítás: Ha a ház tulajdonosa később változtatni szeretné a külső megjelenést, például a színt vagy a mintát, a téglaburkolatok cseréje bonyolult és költséges lehet.

Mindig fontos figyelembe venni a környezeti tényezőket, az épület típusát, valamint az anyagi és esztétikai preferenciákat a külső téglaburkolat kiválasztásakor.

Az elterjedt rendszerek kombinációi:

Gyakran előfordul, hogy a ház tulajdonosai többféle külső borítási módszert kombinálnak. Például egy részt hőszigetelt homlokzattal borítanak, míg más részt fa vagy téglaburkolattal díszítenek. Ez lehetővé teszi a praktikum és az esztétika egyensúlyát.

Az elterjedt megoldások kiválasztása számos tényezőtől függ, beleértve az épület típusát, az anyagi lehetőségeket és az egyedi igényeket. A legfontosabb azonban, hogy a kiválasztott külső borítás hozzájáruljon a ház energiatakarékosságához és a lakók kényelméhez egyaránt.

Amennyiben hagyományos szigetelés és vakolás mellett dönt, keressen minket bizalommal.

Szakértő kollégáink minden kérdésre megadják a választ. 

Legyen az lábazati vagy homlokzati vakolat vagy szigetelés, itt megtalálja!

rendelesflamescobau@gmail.com

+36/20-999-86-69

3527. Miskolc, Fonoda út 2.

vissza