FLAMESCOBAU - A szigetelés és a gipszkarton otthona

A szigetelés és a gipszkarton otthona

Kapcsolat

Üzemeltető:
Flamesco-Bau Kft. .

Iroda: 
3527. Miskolc, Fonoda út 2.

Székhely: 
3527. Miskolc, Fonoda út 2.

Telefon (pl:07-tól 16-ig):
+36/20-999-86-69

E-mail:
rendelesflamescobau@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek: 
7.00 - 16.00

Ebédidő hétköznapokon 12.30-12.50ig

Szombat: 
8.00 - 12.00

2024-ben a felújítási támogatások szigetelési célú felhasználásának részleteiről

 

2024-ben a felújítási támogatások szigetelési célú felhasználásának részletei országonként és akár helyileg is változhatnak, ezért pontos információkért érdemes a helyi hatóságokhoz fordulni vagy a kormányzati weboldalakat ellenőrizni. Általában azonban a következő szigetelési típusokat lehet fontolóra venni:

  1. Hőszigetelés: Például üveggyapot, kőzetgyapot, EPS (expandált polisztirol), XPS (extrudált polisztirol), PIR (poliizocianurát) vagy PUR (poliuretán) hőszigetelő anyagok.

  2. Hangszigetelés: Hangelnyelő panelek és hangszigetelő vakolatok, 

  3. Pára- és vízszigetelés: Párazáró fóliák, vízszigetelő bevonatok

  4. Földszigetelés: Többek között föld alatti szigetelőanyagok, például bitumen vagy speciális hő- és vízszigetelő membránok.

Az épület külső határoló elemei azok a szerkezetek és anyagok, amelyek védelmet nyújtanak az időjárási viszontagságok ellen, és határozzák meg az épület hő-, hang-, és páraáteresztő képességét. Ezek az elemek általában az alábbiakat foglalják magukban:

  1. Külső falak: Az épület külső oldalán található falak, amelyek elsősorban a külső környezeti hatások elleni védelmet biztosítják. Általában különböző anyagokból készülhetnek, mint például tégla, beton, fa, könnyűszerkezetes panelek vagy egyéb szerkezetek.

  2. Homlokzati szigetelés: A külső falakra felhelyezett szigetelőanyagok, amelyek célja a hőszigetelés és a párazárás. Ezek lehetnek hőszigetelő panelek, hőszigetelő vakolatok, vagy más típusú szigetelő rendszerek.

  3. Nyílászárók: Ablakok és ajtók, amelyek a külső környezet és az épület belseje közötti átjárásokat biztosítják. Fontos, hogy megfelelően szigeteltek legyenek, hogy minimalizálják a hőveszteséget és a zaj behatolását.

  4. Tetőszerkezet: Az épület tetejét alkotó szerkezetek, például cserép, zsindely, lemez vagy egyéb tetőfedő anyagok, valamint a tető alatti hőszigetelés és párazárás.

  5. Homlokzatburkolatok: Az épület külső felületét borító anyagok, amelyek nem csak esztétikai szerepet töltenek be, hanem védelmet is nyújtanak az időjárási hatások ellen. Ezek lehetnek például vakolatok, burkolólapok, kőlapok vagy egyéb dekoratív elemek.

A megfelelő szigetelőanyag kiválasztása kulcsfontosságú. Például hőszigeteléshez gyakran használnak üveggyapotot, kőzetgyapotot, EPS-t, XPS-t vagy PIR-t. Hangszigeteléshez speciális hangelnyelő paneleket vagy hangszigetelő szivacsokat alkalmazhatnak.

Fontos megjegyezni, hogy a legenergiahatékonyabb szigetelés kiválasztása során figyelembe kell venni az adott épület jellemzőit, az éghajlatot, az elvárásokat és az anyagi lehetőségeket is. Egy jól megválasztott és megfelelően telepített szigetelés jelentősen csökkentheti az energia költségeket és növelheti az épület komfortját.

Kérdés esetén keresse fel szakértő kollégánkat.

3527. Miskolc, Fonoda út 2.

+36/20-999-86-69

vissza